Hiti japonez, restorant pa kamerier (video)

Gazetari i BBC, Spenser Keli kishte udhëtuar në Tokio që të bindej për trendin më të ri japonez, restoranti pa kamerier, ku puna e njeriut është zëvendësuar me shiritin që lëvizë. Restoranti punon sipas teknologjisë më të re, që përgatit dhe ua shpërndan ushqimin mysafirëve përmes shiriti lëvizës, i cili përshkon gjithë restorantin.


Ushqimi porositet përmes tabletit që ndodhet në secilën tavolinë, kurse në kuzhinë ndodhet vetëm një numër fare i vogël punëtorësh, të ngarkuar për paketimin dhe mirëmbajtjen e restorantit.

Spencer Kelly takes a break from the Ceatec technology fair in Tokyo to have some lunch in a Japanese restaurant with a difference.

The latest technology ensures food can be cooked to order and delivered to you by conveyor belt with your bill being calculated as you dispose of your used plates down a chute to be washed

Be Sociable, Share!
Ratings: 1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (1 votes, average: 5.00 out of 5)
Loading...Loading...
672 views
Be Sociable, Share!

Comments are closed.